De werkdag van René van Diessen

  • 29-10-2020
  • Werken bij Berkvens

Hoe ziet de werkdag van een medewerker van Berkvens eruit? Wij geven een kijkje in onze keuken via de verhalen van onze medewerkers.​ Deze keer een werkdag uit het leven van René.

Wie ben je?
Mijn naam is René van Diessen, ik woon samen met mijn vrouw en zoontje van 4 in Aalst-Waalre. In mijn vrije tijd volg ik graag voetbal en MotoGP.

Wat is je functie?
Ik ben werkzaam als medewerker PU in de HDF fabriek.

Hoe lang werk je al bij Berkvens?
Ik ben sinds 2014 werkzaam bij Berkvens, eerst als uitzendkracht en later in vaste dienst. In al die jaren zijn mijn werkzaamheden heel divers, buiten mijn werkzaamheden op de PU afdeling spring ik geregeld bij op andere afdelingen. Denk hierbij aan de vernismachine en SPEC+.

Hoe lang ben je werkzaam in deze functie?
Na een paar jaar als uitzendkracht werkzaam te zijn geweest op verschillende afdelingen ben ik in 2017 op de PU afdeling gestart.

Kan je kort vertellen wat jouw functie inhoudt?
Denk aan PU aangieten, PU glaslatten maken en materiaalbeheer. Zo zorg ik er voor dat de kleuren die we nodig hebben op voorraad zijn maar ook dat de spuitpistolen, waar de PU en verharder doorheen gaan, worden onderhouden.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Kun je dit kort beschrijven?
Ik ben werkzaam in twee ploegen. Mijn dagen zijn nooit hetzelfde. Als de werkzaamheden op de afdeling PU stilliggen, ga ik altijd kijken of ik bij een andere afdeling kan helpen want stilzitten daar houd ik niet van. Wat wel elke dag hetzelfde is, of je nu vroege of late dienst hebt, is dat we zorgen dat de volgende ploeg direct aan de slag kan. We zetten alles klaar en laten de werkplek netjes achter.

Wat vind je het leukste aan je werk?
De afwisseling. Ik heb eerder gewerkt als onder andere timmerman en bij een onderhoudsbedrijf. Ik heb al veel verschillende dingen gedaan en vind hier het leukste dat ik verschillende dingen bij één werkgever kan doen. Zoals ik al zei, geen enkele dag is hetzelfde.

Wanneer is een werkdag geslaagd voor jou?
Mijn werkdag is geslaagd als we elkaar verder weten te helpen, door goed samen te werken en maken we het elkaar gemakkelijker. Dat betekent ook dat je elkaar ook ooit aan moet spreken zodat het beter wordt.

werkdag-van-rene-van-diessen
Terug naar overzicht