Omnia in BIM bij nieuwbouw Vanderlande

  • 08-03-2016
  • Projecten

Van Wijnen Rosmalen bouwt in opdracht van Vanderlande Industries te Veghel een nieuw hoofdkantoor, direct langs de A50 in Veghel. Leenders Architecten uit Veghel is verantwoordelijk voor het ontwerp (in BIM). Berkvens mocht een aandeel leveren binnen dit project. We namen een kijkje tijdens het bouwproces. Mocht je het eindresultaat willen bekijken, dan kan dat via de link rechts.

Berkvens-vanderlande-projectfotografie

Vanderlande is wereldwijd marktleider in het ontwerpen, produceren en onderhouden van bagage handeling / interne en geautomatiseerde transport-sorteer systemen. Grote vliegvelden zoals: Heathrow Londen Airport, Paris Charles de Gaulle Airport, J.F. Kennedy Airport New York, Sidney Airport zijn enkele referenties.

Daarnaast richten ze geautomatiseerde magazijnen in voor webwinkels, groothandels en supermarktketens. Ook leveren zij de postpakket-verwerkingslocaties van grote internationale transporteurs (bijv. UPS).

Het kantoor biedt uiteindelijk plaats aan 1000 werknemers. Dit werk is ontworpen in BIM door Leenders Architecten uit Veghel met gebruikmaking van de BIM-modellen van Berkvens. Daarna is het ontwerp rechtstreeks vanuit het BIM-model vertaald en definitief ontworpen naar BCU (Bestel Concept Utiliteitsbouw) door Berkvens. Bijzonder is hier dat er geen 2D tekeningen aan te pas zijn gekomen.

Om de voortgang voor de tegelzetter te garanderen wordt gebruik gemaakt van onze innovatieve tegelstelmal (op aanvraag bij uw rayonmanager).

Dit project wordt uitgevoerd in Omnia. Berkvens levert Avento kozijnen in 2 kleuren met Berkopal deuren.

Terug naar overzicht