Berkvens | Blog

5 tips voor een modern jaren 70 interieur

Geschreven door Anne van Heugten | 11-09-2024

Ben je klaar om je interieur een retro twist te geven? De jaren 70 zijn weer helemaal terug! Met de juiste kleuren, vormen en accessoires maak je van je woning een stijlvolle, speelse ruimte. Anne van Heugten, founder van Nox Studio Interiors, geeft je vijf tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Durf te spelen met kleur 

De jaren 70 staan bekend om hun gedurfde kleurenschema's zoals oranje, okergeel, mosgroen en paars. Deze tinten geven je interieur direct die retro vibe. “Durf te spelen met kleuren en laat ze gerust een beetje met elkaar clashen”, adviseert Anne.

Een oranje muur gecombineerd met een mosgroene fauteuil zorgt voor een opvallende look. Of combineer een paarse wand met een okergeel schilderij. “Niet te bang zijn, gewoon je creativiteit de vrije loop laten!”

Tip 2: Ga voor organische vormen 

Organische vormen waren helemaal hip in de jaren 70 en maken weer helemaal hun comeback. Ronde banken, fauteuils en bijzettafels met speelse vormen passen perfect in deze stijl. Een vaas met een kronkelige vorm brengt een extra speels element in je interieur en maakt het geheel minder strak.

Tip 3: Voeg grafische elementen toe

Ook grafische elementen mogen niet ontbreken in een jaren 70 interieur; een behang met geometrische patronen zoals cirkels of ruiten, of een kleurrijk vloerkleed met opvallende, ronde figuren. Zo geef je de ruimte een dynamische en levendige uitstraling.

Tip 4: Kies voor planten in kleurrijke potten

Planten waren een groot onderdeel van het interieur in de jaren 70. Grote groene planten in kleurrijke potten brengen leven in je ruimte. “Zet enkele grote planten in de hoek van de kamer of kies voor hangplanten om wat hoogte toe te voegen”, aldus Anne. “Extra fijn: planten zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een betere luchtkwaliteit!”

Tip 5: Maak het helemaal af met een profieldeur

‘Wil je de moderne jaren 70 sfeer in je interieur helemaal afmaken? Kies dan voor een paneeldeur met vier vlakke panelen en een facet profiel (profiel met afgeschuinde rand) zoals de Verdi Lux C42V. Deze deur is ook verkrijgbaar met vier glaspanelen met facet profiel
(Verdi Lux C43G). Met deze keuze voeg je net dat beetje extra detail toe aan je interieur.’

Bonus: een garnituur met een organische vorm kan deze stijl naadloos aanvullen, zoals bijvoorbeeld deurkruk model BS.05.

Breng de jaren 70 in huis!

Deuren spelen een belangrijke rol in je interieur en kunnen het geheel écht afmaken. Of je nu kiest voor gewaagde kleuren, organische vormen of grafische elementen, de juiste deur voegt net dat beetje extra toe.

Benieuwd naar welke deuren jouw stijl helemaal afmaken? Ontdek ons assortiment bij een dealer in de buurt, we begeleiden je graag naar de beste keuze!