Berkvens 85 jaar: Hoe het begon

  • 01-02-2018
  • Berkvens 85 jaar

Als klein meisje moest ze van haar vader Piet Berkvens een avond lang over de honingraatvulling lopen, om te testen of deze stevig genoeg zou zijn als vulling voor in binnendeuren. Mevrouw Van Dooren heeft de hoofdrol in dit eerste jubileumfilmpje in een mooie reeks. Tien jaar geleden bij het samenstellen van het jubileumboek kwamen we er achter dat Berkvens niet 60, maar al 75 jaar bestond. Maar hoe is het eigenlijk begonnen?

Mevrouw Van Dooren is de dochter van oprichter Piet Berkvens (*1913 - †1981) en de vrouw van voormalig commercieel en later algemeen directeur Iron van Dooren (*1937 - †1997). Zij deelt enkele anekdotes over vroeger en het ontstaan van Berkvens Deursystemen. Maar ook vertelt zij over de allereerste uitvinding: de celdeur/honingraatvulling. Erik Pijls, Senior Teamleider van de LakDeurenFabriek, is aan het woord over het belang van deze uitvinding vandaag de dag.

Vind je het leuk om meer te weten over het ontstaan en de ontwikkeling van Berkvens Deursystemen? Maandelijks delen we via onze website en social media kanalen een nieuw filmpje over de achtergrond van een belangrijke of interessante uitvinding voor Berkvens in de afgelopen 85 jaar. Heb je zelf mooie herinneringen aan Berkvens? Deel ze met ons! Mail naar onze marketing afdeling via marketing@berkvens.nl, of bel ons via 0493 499 111.

Terug naar overzicht