De trends in binnendeuren in 2017

  • 22-12-2016
  • Binnendeuren

Bewoners worden zich steeds bewuster van het feit dat ze keuzes kunnen maken als het gaat om binnendeuren en dat ze hiermee hun interieur een flinke boost en een stuk persoonlijkheid kunnen geven.

advertentie-rechts-met-verdi-deur-bruin-lr

In de maand januari besteedt NBD Online volop aandacht aan binnendeuren. Binnendeuren worden steeds meer gezien als toevoeging aan het interieur. Wat zijn de laatste trends in binnendeuren? Waar moeten de deuren aan voldoen en hoe gaan fabrikanten van binnendeuren om met de toenemende vergrijzing en de veiligheidsmaatregelen die daarbij komen kijken? Marieke Heesakkers, marketing manager bij Berkvens gaf ons meer inzicht in wat er speelt in binnendeuren. 

1.    Wat zijn de laatste trends en innovaties op het gebied van binnendeuren?
"Steeds meer huiseigenaren zien binnendeuren als toevoeging op het interieur. Zo zorgen panelen of een freeslijn voor speelse varianten en glas voor een doorkijk en meer licht. Ook plafondhoge deuren zorgen voor optisch hogere plafonds door de ruimtelijke beleving en maken het bovenlicht in het kozijn overbodig."

2.    Welke scharnieren bepalen de trend in de binnendeuren anno 2017?
"Wij zien dat bewoners steeds vaker kiezen voor RVS of RVS-look scharnieren, maar ook de vernikkelde scharnieren worden vaker aangeboden. Het complete plaatje in de sparing moet kloppen: de deur, het kozijn, het hang- en sluitwerk en het garnituur vormt een mooi en goed sluitend geheel."

3.    Welk type binnendeur heeft de trend gezet in 2016?
"Bij Berkvens is in 2016 de plafondhoge deur/kozijncombinatie 'Verdi' gelanceerd. O.a. geluiden uit de markt zorgden ervoor dat Berkvens deze plafondhoge oplossing doorontwikkelde en plafondhoge deuren en kozijnen wat ons betreft de nieuwe standaard worden. Bewoners ervaren het glaspaneel boven de binnendeur als storend, maar met plafondhoge deuren en kozijnen verdwijnt dit glaspaneel. Plafondhoge deuren zijn bij Berkvens niet langer kostbaar maatwerk, maar een betaalbare totaaloplossing en brengen hiermee design binnen handbereik."

4.    Welke rol spelen de milieueisen in de materiaalkeuze van jullie binnendeuren?
"Berkvens was de eerste Europese producent met een FSC-gecertificeerde lakdeur. Sinds de introductie van duurzaam FSC-hout bij Berkvens in 2005, is het aandeel FSC-hout inmiddels gestegen tot ca. 95% van al het ingekochte hout. Met het in eigen huis ontwikkelde, innovatieve materiaal Fitec voldoen zelfs bijna alle van onze brandwerende deuren aan de FSC-norm."

5.    Wat moeten we vooral in de gaten houden op het gebied van binnendeuren in 2017?
"Bewoners worden zich steeds bewuster van het feit dat ze keuzes kunnen maken als het gaat om binnendeuren en dat ze hiermee hun interieur een flinke boost en een stuk persoonlijkheid kunnen geven. Deuren zijn interieurstukken in plaats van planken die het gat in de muur afdichten. Zeker met plafondhoge deuren verandert de ruimtelijke beleving van het hele huis."

6.    Welke vraag zou je graag aan je collega binnendeurfabrikanten willen stellen?
"Waarom staan jullie niet op de Bouwbeurs in 2017?"

Terug naar overzicht