Nieuwe boorstraat

  • 13-01-2023
  • Binnendeuren

Na een periode van hard werk en vele testen hebben we recent de installatie van de volledig nieuwe boorstraat mogen afronden en hebben we deze nu in productie staan! In dit blog nemen we je graag mee in de mogelijkheden en toegevoegde waarde van onze nieuwe boorstraat. 

De boorstraat werd in eerste instantie in overweging gebracht omdat de vorige toe was aan vervanging. Bij het proces waarbij nagedacht werd over een nieuwe boorstraat, is meteen gekeken welke processen we samen konden voegen en aan welke eisen deze zou moeten voldoen.  

Invoer
De wens was dat de nieuwe boorstraat bijvoorbeeld sloten kon gaan zetten. Hiernaast was het bij de oude boorstraat ook zo dat je bij elke wisseling van type deur de machine handmatig moest opbouwen. Bij de nieuwe boorstraat kan elke deur ingevoerd worden en de machine doet vervolgens zelf de afstelling: Franse deuren worden bijvoorbeeld makkelijk omgezet naar Nederlandse deuren.

Ook moesten we er bij de oude boorstraat voor zorgen dat linkse of rechtse deuren gedraaid ingevoerd werden. Nu draait de robot de deur zelf wanneer dit nodig is.

Techniek
Naast dat de nieuwe boorstraat meer standaard deuren per uur aan kan dan de oude, was ook de techniek van de oude boorstraat verouderd en is er gekozen om gebruik te gaan maken van nieuwe technieken. 

De nieuwe boorstraat kan deuren aan de achterkant uitsorteren op een, door ons gekozen, sorteersleutel. Deuren die tijdens het produceren een productiefout ondergaan worden dan ook meteen gesorteerd.

Ook is de onderlegplaten transport geautomatiseerd, waarmee de ergonomie is verbeterd. Dit moest voorheen namelijk met de hand gedaan worden. 

Met dank aan de nieuwe boorstraat worden de deuren nog efficiënter ontwikkeld dan voorheen en wordt de productiecapaciteit verhoogt. Een mooie stap richting de toekomst en hierdoor een waardevolle toevoeging voor onze fabrieken!

Bekijk in onderstaande video hoe de eerste deuren door de boorstraat gaan:

Met dank aan Erik Pietersma

Terug naar overzicht