Berkopal Topkant-deur met stootvaste randafwerking

  • 10-03-2020
  • Productnieuws: HPL deuren

Een Berkopal Topkant deur is een deur die standaard is voorzien van een stoot- en slagvaste randafwerking aan de langste zijden van de deur. De deur is vooral geschikt voor gebouwen waar de kans op beschadigingen van hoeken en randen groot is, zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen, scholen, hotels, kinderopvangcentra en sporthallen.

berkvens-hpl-topkant

De Topkant-deur heeft een aangegoten massieve full colour polyurethaan randafwerking. De randafwerking kan aan één, twee, drie of vier zijden op de deur worden aangebracht. Omdat de randafwerking wordt aangegoten ontstaat een naadloos geheel en is daardoor ook geen voedingsbodem voor bacteriën. Als de randafwerking vierzijdig wordt aangebracht is de deur zelfs geschikt voor ruimten waar zeer strenge hygiënische eisen gelden, zoals laboratoria en operatiekamers. De randafwerking is bestand tegen vele chemicaliën, zoals ammonia, zoutzuur en terpentine.

Verder heeft de massieve Topkant een positieve invloed op de brandwerendheid van de deur. De Topkant-randafwerking zal bij verhitting niet zoals bij hout iets krimpen, maar licht zwellen. Bij brand veroorzaakt het materiaal een zeer geringe rookontwikkeling, het gloeit niet na en vormt geen smeltende en druipende massa.

Standaard heeft ons assortiment 4 basiskleuren te weten: wit ≈RAL 9010, lichtgrijs ≈RAL 7035, donkergrijs ≈RAL 7024, zwart ≈RAL 9011. Verder is het in alle RAL en NCS kleuren leverbaar.

Verder is de Topkant randafwerking uitstekend te combineren met onze Slim Frame Colour glaslatten zodat er een uniforme uitstraling kan worden gerealiseerd voor zowel standaard als brandwerende deuren.

berkvens-standaard-deur-hpl-topkant

Terug naar overzicht