Duurzaamheid in de praktijk

  • 14-07-2016
  • Duurzaamheid

Bij duurzaamheid denk je misschien als eerste aan groen of juist aan de lange termijn. Het woord is de afgelopen jaren een containerbegrip geworden, waardoor het niet duidelijker is geworden wat er mee bedoeld wordt. Wat houdt de term duurzaamheid precies in?

De volgende definitie is geformuleerd door de World Commission on environment and Development van de Verenigde Naties in het rapport Our Common Future: “Duurzame ontwikkeling is de ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van de toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”.

Bij Berkvens gaan we ook graag en zeer serieus bewust om met onze mensen, middelen en milieu. We bewijzen liever dat duurzaamheid belangrijk voor ons is, dan dat we het alleen vertellen. Een voorbeeld is onze nieuwe motverbrander: hiermee zetten we het houtafval, dat een restproduct is uit het productieproces van onze binnendeuren, nuttig in. Daarom wordt er op het binnenterrein tussen onze fabrieken in Someren een nieuwe silo gebouwd van 18 meter hoogte, waarin we meer mot (houtafval) kunnen opslaan. Dit wordt ingezet als brandstof om in de wintermaanden onze fabrieken te voorzien van heetwaterverwarming.

Na de vakantiesluiting kan een groot deel van onze fabrieken verwarmd worden door de nieuwe installatie. Wij kijken ontzettend uit naar deze ontwikkelingen!

berkvens-motverbrander

Terug naar overzicht