OurDomain Amsterdam Diemen opgeleverd

  • 27-11-2019
  • Projecten

AMSTERDAM, 26 november 2019 - Projectontwikkelaar en bouwbedrijf Van Wijnen levert vandaag appartementencomplex OurDomain Amsterdam Diemen op aan Greystar. Met dit project voegt de internationaal opererende ontwikkelaar, investment manager en operator 774 appartementen, een ondergrondse parkeergarage en gezamenlijke voorzieningen toe aan haar Nederlandse portefeuille.

berkvens-ourdomain-1

Het vandaag volledig woonklaar opgeleverde nieuwbouwproject omvat 696 nieuwe woningen voor young professionals en 78 studentenwoningen. De woningen bestaan uit een mix van studio’s en tweekamerappartementen variërend in omvang van circa 25 tot circa 50 vierkante meter. Met de oplevering is het omvangrijke project in Diemen, waar in februari 2016 de eerste tekeningen voor zijn gemaakt, volledig afgerond.

Woonklaar
Alle appartementen zijn opgeleverd met badkamer, keuken, afgewerkte vloeren en wanden. Het merendeel van de woningen is tevens gemeubileerd. Voor young professionals biedt OurDomain Amsterdam Diemen een aantrekkelijke en inclusieve woonomgeving vanwege de directe ligging aan station Diemen Zuiden de vele faciliteiten in de buurt zoals een sportschool, park, gezondheidscentrum, fietsenwinkel, koffiebar, supermarkt en diverse restaurants.

berkvens-ourdomain-3

Moderne woonbehoeften
Matthijs Zaadnoordijk van Greystar legt uit waarom OurDomain Amsterdam Diemen past bij de behoeften van woningzoekenden: “OurDomain staat voor ‘21st century urban living’ en speelt in op de woonbehoeften van de moderne stedeling die beïnvloed worden door onder andere duurzaamheid, internationalisering, deeleconomie, flexibiliteit, technologie, service en comfort. Met de gemeente Diemen, Van Wijnen, OZ en alle andere nauw betrokken adviseurs hebben we hier samen een stuk stad ontwikkeld dat inspeelt op de behoeften van onze bewoners.”

Buiten de woningen zijn veel voorzieningen en faciliteiten waar de bewoners gebruik van kunnen maken, zoals een lounge, flexwerkplekken, kookstudio, auditorium, launderette, binnentuinen, een dakterras, parkeergarage, electrische deelauto’s en fietsen, 24/7 service & security, high speed internet en horeca. Deze voorzieningen en services worden aangeboden voor een aantrekkelijke prijs dankzij schaalvoordeel.

Ontwikkeling, realisatie en onderhoud
Van Wijnen ontwikkelde en bouwde in samenwerking met Greystar en in goed overleg met de gemeente Diemen. OZ tekende het ontwerp van de 774 woningen. Na de oplevering blijft Van Wijnen het onderhoud aan de gebouwen uitvoeren. Pieter Koppejan, ontwikkelingsmanager bij Van Wijnen benadrukt wat de voordelen hiervan zijn: “Omdat we betrokken zijn bij zowel de ontwikkeling, realisatie en het beheer hebben we een goede relatie opgebouwd met Greystar en de gemeente Diemen. We kennen het vastgoed en snappen wat de bewoners belangrijk vinden. Met die gedeelde kennis konden we een bruisend complex realiseren voor young professionals.”

berkvens-ourdomain-2

Over Van Wijnen
Van Wijnen is meer dan bouwen. We helpen mens en maatschappij aan gebouwen die de kwaliteit van het wonen, werken, zorgen, leren en recreëren verhogen. Dit doen we met 1.700 betrokken en gedreven vakliefhebbers vanuit 24 locaties in Nederland. We ontwikkelen, bouwen, onderhouden en beheren. Wij geloven dat samenwerking, pro-actief handelen en kennis delen de sleutels vormen tot succes.

Over Greystar
Greystar is een internationale ontwikkelaar, investeerder en property manager actief in de Verenigde Staten, Europa, Azië en Australië. In Nederland heeft Greystar momenteel circa 6.500 woningen in portefeuille, waarvan circa 1.500 in exploitatie, circa 3.000 in aanbouw en circa 2.000 in ontwikkeling. Voor meer informatie bezoek: www.greystar.com.

Over OurDomain 
OurDomain is jouw ’21st century, urban home’.
Met OurDomain biedt Greystar hoogwaardige, nieuwbouw huurappartementen met een breed scala aan diensten en voorzieningen onder één dak. OurDomain biedt comfortabele en duurzame woningen voor mensen die in de stad willen wonen zonder hun privéruimte te hoeven delen en die zich moeiteloos verplaatsen tussen werk, privé en hun sociale leven. Het platform creëert waarde voor gebieden en geeft antwoord op de behoefte naar een nieuwe manier van leven in stedelijke gebieden.

Terug naar overzicht