23 november studiedag BBN

  • 26-09-2017
  • Algemeen

Het programma voor de Studiedag 2017 is bekend!

berkvens-bbn-studiedag-banner

Thema van deze, alweer, 12e BBN Studiedag is “Brandveilig transformeren”. Een zeer interactieve dag door voor het eerst veel workshops, gegeven door de BBN productwerkgroepen. Uiteraard wordt er ook kort terug geblikt op 25 jaar BBN en bezien we nog eens de visie van BBN.

Wat wordt bedoeld met transformatie? In dit geval het omvormen van een gebouw, bijvoorbeeld van de ene functie naar een andere. De afgelopen jaren is hier vaak mee aangeduid de omvorming van een kantoorgebouw naar een woonfunctie, zoals appartementencomplex of studentenhuis. Maar het hoeft zich hier niet toe te beperken. Ook omvormen van een woon-zorgcomplex naar appartementencomplex of een ombouw van een compleet winkelcomplex passen hierbij.

De centrale vraag is hoe je in de transformatie ook de bouwkundige brandveiligheid op het niveau kan brengen en houden dat past bij het brandveiligheidsrisico van de functie van het getransformeerde gebouw. Bijvoorbeeld; als je ergens slaapt dan zou het aan hogere eisen moeten voldoen. In interactieve workshops van de BBN productwerkgroepen en lezingen proberen we uit de brandveilige transformatie voortvloeiende vragen hanteerbaar te maken.

Uiteraard wordt ook dit jaar traditiegetrouw het nieuwe exemplaar van de Essentiële bouwkundige controlepunten uitgereikt.

Terug naar overzicht