Omnia in NBD Online nieuwsbrief

  • 24-02-2021
  • Algemeen

Berkvens Omnia is ons totaalconcept voor in de woningbouw en utiliteitsbouw. Benieuwd wat dit concept inhoudt? NBD Online publiceerde er een artikel over. Lees het artikel hieronder.

berkvens-omnia-omslag

Binnendeuren, kozijnen, hang- en sluitwerk en montage in één

Of het nu gaat om een inpandige woningtoegangsdeur in een woontoren of een brandwerende en beveiligde HPL-deur voor uw archief, voor iedere gewenste functionaliteit biedt Berkvens een passende combinatie als complete set. Berkvens Omnia is binnendeuren, kozijnen, hang- en sluitwerk en montage in één. Op basis van gestelde wensen, eisen en certificering van de deuren in combinatie met de juiste functionele invulling van het hang- en sluitwerk is Berkvens in staat de gepaste oplossing te bieden voor ieder project. De deuren worden zonder nabewerking geproduceerd nadat deze digitaal op de bouw zijn ingemeten en een maatvoeringsanalyse van de kozijnen is uitgevoerd. 

Complete set af fabriek

Krozingen van scharnieren en sluitplaten worden al vóór het inmeten aangebracht zodat de juiste maatvoering in het productieproces wordt meegenomen, en de krozing tijdig duurzaam kan worden behandeld. Het hang- en sluitwerk inclusief deurbeslag wordt af fabriek gemonteerd. Vervolgens wordt het compleet geassembleerde element als meubelstuk op de bouw geplaatst. Omnia bespaart op deze manier ruimte en tijd op uw bouwplaats. En doordat er geen bewerkingen op de bouw gedaan worden, kan de montage sneller en later in het bouwproces plaatsvinden.

Hang- en sluitwerk

Alle bewerkingen, zoals frezingen en boringen, worden conform certificering en voorschrift van de hang- en sluitwerk fabrikant industrieel in de fabriek verwerkt in plaats van op de bouwplaats. Dat betekent een veel strakker eindresultaat. Met de toenemende complexiteit van hang- en sluitwerk zorgt de industriële verwerking voor vermindering op de faalkansen en dus ook minder faalkosten. Het hang- en sluitwerk is compleet en het zoekraken ervan wordt op deze wijze verhinderd.

 

 

Meer weten over het Berkvens Omnia concept? Klik hier.

Terug naar overzicht