Van Wanrooij en Berkvens werken aangenaam samen

  • 24-01-2017
  • Algemeen

Aangenaam samenwerken. Dat symboliseert de relatie tussen Van Wanrooij en Berkvens. Het jarenlange partnerschap tussen de twee bedrijven is gebaseerd op vertrouwen en wederzijds respect. Ze delen de focus op het bieden van toegevoegde waarde voor bewoners. Recent heeft Van Wanrooij uitgesproken dat ze volledig overstappen op de plafondhoge deur/kozijncombinatie Verdi voor de woningen die zij vanaf 2017 gaan bouwen. Een beslissing waar Berkvens erg blij mee is, omdat zij in Verdi dé nieuwe standaard zien, die het bovenlicht in nieuwbouwwoningen voorgoed laat verdwijnen. Synergie en blije klanten staan centraal.

vanwanrooij-berkvens-samenwerking

Joris van Wanrooij, directeur Van Wanrooij (r) en Henk Dibbets, commercieel directeur Berkvens

We ontmoeten Joris van Wanrooij op zijn kantoor bij Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling in Geffen. Een degelijk en nuchter Brabants familiebedrijf, waar klantgerichtheid hoog in het vaandel staat. Zorgdragen voor ‘Aangenaam Wonen’ is hun missie en in de beleving van de bewoners maken zij het verschil. Ze bewijzen liever wat ze beloven dan het hard te roepen.

Aan de basis van Aangenaam Wonen ligt Optio; een bekroond en excellent concept dat goed is voor bijna 90% van de productie van Van Wanrooij. Woningplattegronden zijn gestandaardiseerd tot 20 basismodellen, waarmee uiteindelijk 50.000 varianten mogelijk zijn. Het resultaat van Optio is dat elk project, elke woning anders is met optimale keuzevrijheid voor de consument. Meer dan 4.000 woningen zijn inmiddels volgens het Optio concept succesvol ontwikkeld en gerealiseerd. Andere voorbeelden van klantgerichtheid zijn de mate waarin BIM is doorgevoerd in de processen van Van Wanrooij en hun plek in de kopgroep van de ‘nul op de meter’-bouwers.

berkvens-warenhuys-van-wanrooij

berkvens-van-wanrooij-warenhuys-interieur

Het Warenhuys van Van Wanrooij aan de A2 bij Waardenburg.

De locatie van Van Wanrooij die bekender is bij consumenten is het experience center het 'Warenhuys' in Waardenburg. Hier komen maandelijks 1.500 bezoekers. Toekomstige bewoners van door hen te bouwen woningen weten deze prachtige showroom prima te vinden, maar ook consumenten van andere bouwbedrijven. In deze zeer complete showroom is het voor bewoners direct duidelijk welke keuzes zij kunnen maken. Zo wordt er zowel virtueel als live geschoven met blokken die duidelijk maken wat een aanbouw aan extra ruimte biedt en hoe groot een kookeiland in de praktijk is. Met hun klantgerichte aanpak waarin de beleving centraal staat, wonnen zij recent de Bouwkennis Marketingjaarprijs. Een mooie prestatie waar ze terecht heel trots op zijn.

verdi-voor-na

Met het toepassen van plafondhoge deuren en kozijnen denken zij bewoners gelukkiger te maken. Dat hiermee ook enkele stappen in het bouwproces komen te vervallen is slechts bijzaak. Binnenkort wordt dit nieuwe proces getest in een proefproject in Eindhoven, om daarna naar verwachting volledig over te stappen naar Verdi. Binnenkort zijn de Verdi deur/kozijncombinaties ook te bewonderen in Waardenburg.

Benieuwd naar de nieuwbouwprojecten van Van Wanrooij? Kijk op www.vanwanrooij.nl of neem een kijkje in de showroom in Waardenburg, geopend van maandag tot en met zaterdag. Berkvens presenteert Verdi zowel live als virtueel op de Bouwbeurs van 6-10 februari a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht. Hal 10 stand D004.

Terug naar overzicht