De werkdag van Erik Kuijpers

  • 26-08-2021
  • Werken bij Berkvens

Hoe ziet de werkdag van een medewerker van Berkvens eruit? Wij geven een kijkje in onze keuken via de verhalen van onze medewerkers.​ Deze keer een werkdag uit het leven van Erik.

Wie ben je?
Mijn naam is Erik Kuijpers, ik ben 48 jaar en samenwonend met Nicole in Someren Heide.

Wat is je functie?
Teamleider ICT Infrastructure

Hoe lang werk je al bij Berkvens?
In mei 2000 ben ik bij Berkvens gestart als medewerker systeembeheer. Via een vriend die toen bij Berkvens werkte ben ik in contact gekomen.

Hoe lang ben je werkzaam in deze functie?
Sinds het IT technisch samenvoegen van de diverse locaties, netwerken en systemen ben ik steeds meer betrokken in de werkzaamheden op diverse locaties, zowel in Nederland als in Duitsland en Frankrijk. Na de verdeling van de ICT afdeling in applicatiebeheer en Infrastructure heb ik meer coördinerende taken gekregen en ben ik vanaf 2015 in mijn huidige rol werkzaam.

Kan je kort vertellen wat jouw functie inhoudt?
Samengevat is het mijn taak als teamleider om te zorgen dat de Infra collega’s in Someren en Varsseveld zo goed mogelijk hun dagelijkse werkzaamheden kunnen verrichten. Hiervoor begeleidt en ondersteun ik deze collega’s in diverse projecten, contacten met leveranciers of andere zaken die ze tegen komen. Samen met collega’s worden diverse adviezen uitgewerkt richting investeringen of verbetertrajecten. Daarnaast komt nog een stuk databasebeheer, planning, budgetten, contractbeheer en andere administratieve werkzaamheden kijken.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Kan je dit kort beschrijven?
Start de dag met opstellen overzicht taken en prioriteiten. Bespreek met diverse collega’s de actuele status van projecten en zaken waar ze tegen aan lopen. Dit varieert van project- en werkoverleggen, tot oplossen storingen en afspraken met leveranciers of interne collega’s. Daarnaast de dagelijkse werkzaamheden rondom planning, factuurcontroles, onderhoud databaseservers en het doornemen en reageren op diverse mails.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Vind het persoonlijk prettig om de collega’s vooruit te kunnen helpen in de voor hen actuele projecten en vraagstukken. De werkzaamheden binnen Infrastructure zijn heel divers en varieert van verhuizingen werkplekken tot aan het beveiligen van datastromen tussen diverse locaties en leveranciers. Het aantal gekoppelde apparaten en netwerken wordt steeds groter en zaken als cloud en beveiliging voegen daar inmiddels een extra dimensie aan toe. Daarbij hebben we een leuk team met ieder zijn eigen specialisme en een prettige onderlinge samenwerking.

Wanneer is een werkdag geslaagd voor jou?
Wanneer ik met een tevreden gevoel terug kan kijken op zaken die gedurende de dag gepasseerd zijn.

Berkvens-medewerker-e-kuijpers

Terug naar overzicht