De werkdag van Lionne van den Eerembeemt en Monique van de Meulenhof

  • 17-11-2023
  • Werken bij Berkvens

Hoe ziet de werkdag van een medewerker van Berkvens eruit? Wij geven een kijkje in onze keuken via de verhalen van onze medewerkers.​ Deze keer een werkdag uit het leven van Lionne en Monique. Zij combineren een duo-baan in onze postkamer.

Wie zijn jullie?
Lionne van den Eerenbeemt, 59 jaar, getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Monique van de Meulenhof, 56 jaar getrouwd en moeder van twee zonen. We kennen elkaar al heel lang als oud collega’s voordat we samen zijn gaan werken bij Berkvens.

Wat is jullie functie?
Medewerker postkamer, wij hebben een duobaan wat betekent dat er altijd iemand van ons aanwezig is. 

Hoe lang werken jullie al bij Berkvens?
Monique sinds januari 2006 en Lionne sinds december 2006. Monique heeft eerst een aantal maanden in de kantine gewerkt voordat ze de overstap maakte naar de postkamer.

Kan je kort vertellen wat jullie functie inhoudt?
Het is eigenlijk een veelzijdige functie. Hoofdtaak voor ons als medewerkers van de postkamer is het verwerken van inkomende en uitgaande post en pakketten. Daarnaast beheren wij de voorraden van de postkamer, kantoorbenodigdheden en de drie keukens van het hoofdgebouw.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? 
We beginnen met het verwerken en verspreiden van de inkomende post tevens verzamelen we de interne post en maken deze klaar voor verzending. Vervolgens gaan we alle aanvragen die via de e-mail binnenkomen verwerken. Dit kunnen aanvragen zijn van bedrijven welke via collega's van kantoor binnenkomen, maar ook aanvragen van particulieren.

Uitgaande post en pakketten bestaan tegenwoordig ook uit het versturen van kleurstalen, deur- en kozijnmonsters, brochures, webshopbestellingen, enz. Alle bestellingen worden door ons vakkundig verpakt en aan het einde van de dag opgehaald door de vervoerder. 

Zijn er bedrijfsbezoeken of events dan zorgen wij ervoor dat de bezoekers worden voorzien van koffie, thee en iets lekkers.

Wat vinden jullie het leukste aan je werk?
Veel afwisseling en het contact met vele verschillende collega's zowel van kantoor als uit de fabriek. Ook vinden we het leuk om collega's op wat voor manier dan ook vooruit te kunnen helpen. Iedereen weet de postkamer wel te vinden.

Wanneer is een werkdag geslaagd voor jullie?
Als we prettig hebben kunnen samenwerken met collega's en al onze werkzaamheden voor die dag hebben kunnen afronden.

Lionne en Monique

 

Terug naar overzicht