Next step: het verhaal van Rob Derix

  • 14-08-2023
  • Werken bij Berkvens, Next step binnen Berkvens
Rob Derix

Binnen Berkvens zijn er mogelijkheden genoeg! In de serie 'Next step' delen wij de leukste verhalen van onze collega's die een overstap hebben gemaakt binnen Berkvens naar een andere functie of afdeling. Vandaag het verhaal van Rob Derix!

Rob, hoe lang ben je werkzaam bij Berkvens?

7 jaar.

In welke functie ben je gestart?

Aankomend teamleider, dit heb ik 6 tot 12 maanden gedaan. Uiteindelijk ben ik teamleider geworden en dat heb ik ongeveer 2 jaar gedaan. Vervolgens ben ik overgestapt naar technisch werkvoorbereider.

Wat is de reden dat je binnen Berkvens op zoek bent gegaan naar een andere uitdaging en niet elders?

Ik heb meerdere functies binnen Berkvens bekleed, ik ben uiteindelijk van teamleider overgestapt naar technisch werkvoorbereider. Er blijken genoeg kansen en uitdagingen binnen het bedrijf te zijn en ben nog steeds tevreden over Berkvens. Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Na 3 jaar technisch werkvoorbereider geweest heb ik zelf aangeven dat ik een nieuwe uitdaging zocht.

Wat is je huidige functie?

Ik ben sinds vorig jaar Project Engineer.

Wat was de eerste aanzet om die stap naar je huidige functie te zetten? 

Ik voelde dat ik meer in mijn mars had, ik had een POP gemaakt (persoonlijk ontwikkelingsplan) en had aangegeven dat ik als bruggerbouwer wil fungeren en dus over de afdelingen heen wil werken binnen Berkvens. Mijn huidige functie bestond nog niet en is gecreëerd binnen operations. Daarin vul ik een rol in, voor operations, binnen het project van de holding om een nieuw ERP systeem in te richten.

Hoe ben je hier naar toe gegroeid? 

Ik heb een Lean Six Sigma Green Belt opleiding afgerond wat mij helpt in mijn huidige functie. Eerder in mijn functie als teamleider heb ik een cursus leidinggeven gevolgd en momenteel denk ik na over of ik nog een vervolg kan doen in het kader van projectmatig werken. Berkvens staat daar ook altijd wel voor open om daar in mee te denken en te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Wat is de bijdrage van Berkvens hierin geweest? 

Mijn leidinggevende en de directeur operations hebben mij goed begeleid. Zij hebben mij wel de vraag gesteld hoe ik het anders zie en uiteindelijk heb ik samen met mijn leidinggevende gekeken hoe we dat het beste vorm te geven. De opleiding Lean Six Sigma Green Belt is ook door Berkvens gefaciliteerd en kan ik niet alleen binnen mijn eigen functie inzetten, maar bijvoorbeeld ook voor mijn rol binnen Young Berkvens (het Young Talent programma van Berkvens).

 

Benieuwd naar de andere verhalen van onze collega's? Klik hier!

Terug naar overzicht