De werkdag van Tassilo Hohmann

  • 19-07-2020
  • Werken bij Berkvens

Hoe ziet de werkdag van een medewerker van Berkvens eruit? Wij geven een kijkje in onze keuken via de verhalen van onze medewerkers.​ Deze keer een werkdag uit het leven van Tassilo.

Wie ben je?
Ik ben Tassilo Höhmann, 35 jaar en getrouwd met Nancy. Samen met onze dochter Jada van 14 en zoon Dean van 10 wonen wij in Eindhoven.

Wat is je functie?
Ik ben operator van de Walslakstraat.

Hoe lang werk je al bij Berkvens?
Momenteel werk ik nu ruim 4,5 jaar bij Berkvens. In oktober 2015 ben ik hier begonnen nadat mijn vorige werkgever zijn deuren heeft moeten sluiten, dit bleek voor mij de uitgelezen kans om een nieuwe baan te zoeken die mij meer uitdagingen kon bieden…… en dat is precies wat Berkvens mij heeft kunnen bieden.

Hoe lang ben je werkzaam in deze functie?
In 2015 ben ik aangenomen in deze functie maar daarvoor heb ik wel de eerste maanden als ‘’operator in opleiding’’ met een aantal collega’s mee gelopen om alle werkzaamheden onder de knie te krijgen.

Kan je kort vertellen wat jouw functie inhoudt?
In mijn functie als operator Walslakstraat ben ik verantwoordelijk voor het lakken van woningbouwdeuren, kwaliteit, voorgang van de productie en draag ik zorg voor de lijn. Daarvoor overleg ik regelmatig met andere afdelingen, leiding en technische dienst.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit? Kan je dit kort beschrijven?
Omdat ik in 2 ploegen werk heb ik een erg gevarieerde werkdag. In de vroege dienst start ik samen met mijn team de lijn op en maak ik een planning welke deuren we die dag gaan lakken, als we eenmaal aan het produceren zijn controleer ik gedurende de dienst de voortgang en de kwaliteit van onze deuren. Het kan ook zo zijn dat we samen met de technische dienst onderhoudswerkzaamheden uitvoeren of dat we samen met onze procesengineer testen uitvoeren om de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. In de late dienst neem ik de lijn over van mijn collega uit de vroege dienst, werken de planning af en zorgen dat de lijn gepoetst wordt.

Wat vind je het leukste aan je werk?
Het leukste aan mijn werk vind ik dat Berkvens mij de verantwoordelijkheid geeft over mijn eigen proces, op deze manier haal ik veel voldoening uit mijn werk als operator omdat ik hierdoor ook het gevoel heb een steentje bij te dragen. Ook haal ik veel plezier uit mijn team, we zijn goed op elkaar ingespeeld en kunnen naast het goed samenwerken ook met elkaar lachen.

Wanneer is een werkdag geslaagd voor jou?
Als we aan het eind van de werkdag de fabriek uit kunnen lopen wetende dat we de juiste deuren goed en op tijd de deur uit hebben gekregen.

berkvens-en-tassilo

Terug naar overzicht