Next step: het verhaal van Jeroen Wijnen

  • 16-06-2023
  • Next step binnen Berkvens
20230511_085134

Binnen Berkvens zijn er mogelijkheden genoeg! In de serie 'Next step' delen wij de leukste verhalen van onze collega's die een overstap hebben gemaakt binnen Berkvens naar een andere functie of afdeling. Vandaag het verhaal van Jeroen Wijnen! 

Jeroen, hoe lang ben je werkzaam bij Berkvens?

15 jaar, ik ben in augustus 2007 gestart.

In welke functie ben je gestart?

Mechatronica monteur.

Wat is de reden dat je binnen Berkvens op zoek bent gegaan naar een andere uitdaging en niet elders?

Bij Berkvens kreeg ik altijd kansen om mezelf verder te ontwikkelen. Ze boden mij mogelijkheden voor studie en een persoonlijk ontwikkelingsplan. Eerst volgde ik technische cursussen en later organisatorische trainingen. Daarom zocht ik mijn nieuwe uitdaging binnen het bedrijf.

Wat is je huidige functie?

Teamleider technische dienst.

Wat was de eerste aanzet om die stap naar je huidige functie te zetten? 

Toen ik werkvoorbereider was, gaf ik aan dat ik graag wilde doorgroeien naar een technische functie. Op een gegeven moment werd de afdeling anders ingedeeld en ontstond de functie "Teamleider Technische Dienst". Ik kreeg het vertrouwen van de organisatie om deze rol in te vullen.

Hoe ben je hier naar toe gegroeid? 

Als mechatronica monteur gaf ik aan dat ik wilde groeien naar de rol van werkvoorbereider. Na een persoonlijk ontwikkelingsplan kreeg ik de kans om deze functie te vervullen. Als werkvoorbereider wilde ik mijn kennis verbreden in verschillende bedrijfsprocessen, dus besloot ik de opleiding bedrijfskunde te volgen bij Fontys.

De opleiding heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven en bruikbare kennis. Ik kon de geleerde theorie direct toepassen in een project tijdens de opleiding. Dit was zeer leerzaam en ik gebruik de geleerde methodieken nog regelmatig. Na het eerste jaar heb ik extra modules gekozen, zoals verandermanagement, inkoop, productie en het werken met management dashboards in Power BI.

Ik heb de opleiding succesvol afgerond en ben nu begonnen aan de Lean Six Sigma Green Belt opleiding.

Wat is de bijdrage van Berkvens hierin geweest? 

Berkvens heeft mij onder andere geholpen door het aanbieden van de opleiding bedrijfskunde en begeleiding in het persoonlijk ontwikkelingsplan.

 

Benieuwd naar de andere verhalen van onze collega's? Klik hier!

Terug naar overzicht